Digital Svangrejournal

Hvad er digital Svangrejournal:

Digital svangrejournal er et værktøj, som udelukkende anvendes ved den gravides 1. svangrekonsultation. Løsningen er inkorporeret i dit lægesystem og giver praksis mulighed for at sende et digitalt spørgeskema til den gravide forud for den 1. svangrekonsultation. Den gravide kan derpå forudfylde spørgeskemaet i ’Min Læge app’ før hun møder op i praksis til sin første svangrekonsultation.

Spørgeskemaet indeholder information om den gravides civiltilstand, kroniske sygdomme, tidligere fødsler og aborter m.m.

Det udfyldte spørgeskema kan du derpå anvendes under 1. svangrekonsultation og alle informationerne overføres automatisk til de kendte svangreblanketter (svangreskabsjournalen og vandrejournalen). Sygehushenvisningen klargøres desuden automatisk i dit lægesystem med svangreblanketterne vedhæftet.

Hvorfor skal du anvende Digital svangrejournal:

Formålet med digital svangrejournal er at forbedre informationsudvekslingen mellem den gravide, almen praksis og fødestedet og lette din arbejdsbyrde ved at anvende et digitalt spørgeskema og automatisk overførsel af data.

På længere sigt bliver digital svangrejournal desuden en del af den samlede løsning til hele graviditesforløbet.

Der er ingen krav om, at du skal anvende Digital Svangrejournal, men er et værktøj til praksis som forbedrer informationsudvekslingen og letter din arbejdsbyrde via digitalisering.

Hvordan anvendes Digital Svangrejournal:

Før første svangrekonsultation:

  1. Når den gravide bestiller tid til den første svangrekonsultation, sender praksis det digitale spørgeskema til hende via lægesystemet (se vejledningen til dit lægesystem her på siden under ‘Vejledninger til Digital svangrejournal’.).
  2. Den gravide modtaget spørgeskemaet i ’Min Læge app’ og forudfylder skemaet inden den 1. svangrekonsultation og senest på selve dagen for konsultationen.
  3. De udfyldte oplysninger fra spørgeskemaet vil automatisk blive overført til Digital Svangrejournal i Klinik+

Under første svangrekonsultation:

  1. Digital svangrejournal åbnes via lægesystemet i listen med Klinik +.
  2. Under den 1. svangrekonsultation gennemgår og drøfter du besvarelserne med den gravide. Der kan være spørgsmål som den gravide ikke har kunne svare på eller som ikke er forstået og som derfor ikke er blevet udfyldt. Du kan redigere og supplere informationerne, hvis nødvendigt.
  3. Naegels termin udregnes automatisk, men husk at bekræfte i skemaet, at du har forholdt dig til den beregnet termin før du kan færdiggøre 1. svangrekonsultation.
  4. Når oplysningerne er korrekt registreret, kan du printe den digital Vandrejournal og udlevere den til den gravide, så hun kan medbringe den til de efterfølgende konsultationer hos jordemoder og fødested. For at printe tryk på knappen ’Print vandrejournal’.
  5. Færdiggør svangreblanketterne ved at trykke på knappen ’Opret svangreblanketter’. Oplysningerne kan nu ikke længere redigeres og data overføres til Svangerskabsjournalen og Vandrejournalen som PDF-filer. Begge filer fremstår som de oprindelige papirjournaler.
  6. Efter oprettelsen af svangrejournalen bliver du dirigeret til ’Forløbsoversigten’, hvor der er en oversigt over den gravides forløb. Hvis du ikke har printet Vandrejournal til den gravide før færdiggørelsen af svangreblanketterne (trin 5) kan denne printes i forløbsoversigten.
  7. Send henvisningen til fødestedet. I lægesystemet under ’Opgaverekvisition’ vil henvisningen (REF01) være klar til at blive afsendt. Svangerskabsjournalen og vandrejournalen vil automatisk være vedhæftet henvisningen i PDF-format.

Hvis du vil vide mere..

Kontakt datakonsulenterne hvis du har spørgsmål, behov for vejledning eller du vil booke undervisning i Digital Svangrejournal.

Undervisning tager udgangspunkt i din kliniks behov og ønsker. Vi kommer gerne ud til din praksis eller undervisningen kan tages virtuelt.  Alle i din praksis er velkommen til at deltage. Er mødet virtuelt anbefaler vi max 3 deltagere, er mødet fysisk har vi ingen begrænsninger på deltagerantal. Undervisningen tager 1 -1½ time og har udgangspunkt i egne data og eget lægesystem.

Kontaktpersoner

Thomas Steen Nielsen


51 68 02 85