Migreringshjælp – Fra NemID til MitID

af

Alle virksomheder i Danmark skal skifte fra NemID medarbejdersignatur til MitID erhverv inden november 2023.

Bemærk : Efter 31 oktober 2023 inaktiveres ALLE NemID medarbejdersignaturer i danmark. Hvis I ikke har skiftet totalt til at bruge MitID inden 31 oktober 2023, vil i ikke kunne logge ind i lægesystemet, forny medicin, logge på sundhed.dk, virk.dk, fmkonline eller noget som helst.

Hvis du ikke kan finde den nødvendige hjælp via de officielle guide , så har KAP-S datakonsulenter udarbejdet disse to alternativer.

a) Trin for trin guide

b) Billedguide

MitID Erhvervs Support : 33 98 00 20


OBS . Husk et backup/alternativt login

Når du er skiftet til MitID Erhverv, så husk en backup adgang – de fleste praksis bestiller en kodeviser.

BESTIL KODEVISER HER

Årsagen til at det på det kraftigste anbefales at også have en backup adgang er at med MitID har du ikke længere en digital fil på pc’en, og dermed har du ikke en backup som du plejer.

Hvis du i hverdagen, som 99% af alle gør, har valgt at logge ind på MitID Erhverv via din MitID app på din mobiltelefon, og du en dag møder op og mobilen ikke virker, er stjålet eller andet.. så kan du slet ikke logge ind i dit lægesystem og foretage dit arbejde, MED MINDRE du har en alternativ adgang. Og her er det, at fx en kodeviser kommer ind.

Du kan sikre dit MitID Ervherv med et ekstra identifikationsmiddel tilknyttet dit MitID Erhverv og/eller sørge for, at dit MitID Erhverv er tilknyttet mere end én MitID app.Læs her om at have MitID i reserve

En mulighed kunne være at du både har MitID Erhverv tilknyttet din private MitID app på din egen telefon og samtidig har en kodeviser.

HUSK, at der er forskelligt bruger-id til MitID app og MitID kodeviseren. Alt efter hvilket bruger-id du angiver, vil du blive bedt om at bruge hhv. app eller kodeviser. Hvis du en dag ikke kan bruge din MitID app på din mobiltelefon, skal du altså huske at angive dit bruger-id til din kodeviser.