Hjælp danskerne med at redde hjernen

af

Red Hjernen er en mangeårig indsats på stroke-området, som Dansk Råd for Genoplivning og TrygFonden står bag. Indsatsen skal lære danskerne at genkende symptomerne på stroke (blødning eller blodprop i hjernen) og vigtigheden i straks at ringe 1-1-2.

Inden kampagnestart håber vi, at du vil se professor Christina Rostrup Kruuse fortælle om tankerne bag kampagnen i filmen herunder, så du kan forberede dig og støtte op om indsatsen og genkende remsen stræk-snak-smil. Vi kan forvente, at der bliver ekstra travlt i en periode, når patienterne kommer tidligere ind. Men det er nødvendigt for, at flere danskere kan få den bedste gavn af en hurtig vurdering og behandling af stroke.

Onsdag den 18. september 2019 lanceres én kampagnefilm til TV og én film til sociale medier. Og vi har brug for din hjælp til sidstnævnte. Sidse Babett Knudsen står i front for filmen på de sociale medier, og hun tager utraditionelle midler i brug for at få alle til at huske tegnene på stroke. Det kan du godt glæde dig til. Vi håber, at du som sundhedsfaglig vil være med til at sprede kampagnen, så flest muligt får tegnene på hjernen.

Dansk Råd for Genoplivning og TrygFonden ønsker et bredt samarbejde med sundhedsprofessionelle om at sprede budskabet, så flest muligt kan overleve stroke til et godt liv. Alle sundhedsfaglige kan bestille gratis foldere og plakater til f.eks. venteværelser i denne formular.

Læs mere om Red Hjernen og tilmeld dig nyhedsbrevet om stroke på https://genoplivning.dk/stroke/.

Se den korte film på dette link (vimeo).