Registrerer du børnevaccinationer korrekt?

af

Når en vaccine er givet, skal du i Det Danske Vaccinationsregister (DDV) registrere en såkaldt effektuering (vaccine indgivet) på det allerede eksisterende vaccinationsforløb

I dag er der desværre mange, som opretter en ny vaccine fremfor at registrere effektueringen på det eksisterende vaccinationsforløb, og dette resulterer i, at forældrene har modtaget fejlagtige rykkere for, at deres barn ikke er vaccineret rettidigt.

Børn der:

  • er født den 1. august 2019 eller senere,
  • fylder 4 år fra 1. november 2019,
  • fylder 12 år fra 1. november 2019,

bliver automatisk tilknyttet børnevaccinationsprogrammet svarende til deres alder som et ”anbefalet vaccinationsforløb” i Det Danske Vaccinationsregister (DDV). To uger før det planlagte tidspunkt for en børnevaccination vil forældre modtage en besked i e-Boks om at huske at bestille tid til vaccination. En måned efter det planlagte tidspunkt vil der automatisk blive udsendt en påmindelse, hvis vaccinationen ikke er givet/ikke er effektueret på det allerede eksisterende vaccinationsforløb.

Når man åbner det tilmeldte vaccinationsforløb, vil alle de vaccinationer, der er planlagt for barnet, stå listet op med en anbefalet dato. Den aktuelle vaccine registreres inde i forløbet ved at effektuere vaccinen. Når vaccinen registreres herfra, flytter vaccinen automatisk op som en effektueret vaccination pr. dags dato, og man skal således kun registrere batchnummer. Desuden vil datoer for efterfølgende vaccinationer i forløbet automatisk blive rettet til.

Har du spørgsmål til, hvordan du registrerer en effektuering i DDV, så kontakt supporten hos dit lægesystem.