5 nye klyngepakker på vej

af

I sensommeren 2020 lancerer KAP-S 5 nye klyngepakker; 3 pakker om sårbare børn i samarbejde med DSAM og 2 pakker vedrørende diabetes i samarbejde med Steno Diabetes Center Sjælland.

I nedenstående kan du læse lidt om hver pakke. Hvis du har spørgsmål eller ønsker hjælp til planlægning og gennemførelse af et klyngemøde, så kontakt vores datakonsulenter på [email protected]

Sårbare børn:

 • Tværsektorielt samarbejde:
  Med denne pakke arbejdes der med, hvordan samarbejdet med sundhedsplejen og børn-ungeafdelingen i kommunen omkring børn mellem 0 og 5 år kan optimeres. Der er fokus på korrespondancen med sundhedsplejen samt på de børn, der ikke har fået en 5 års undersøgelse, eller som slet ikke har haft en kontakt til praksis gennem de sidste 15 måneder. Der lægges op til en diskussion af udviklingsmuligheder, og hvad I hver især har mulighed for at arbejde videre med i klinikken sammen med jeres praksispersonale. En lægelig konsulent fra KAP-S deltager gerne ved jeres klyngemøde. 
 • Akutte kontakter:
  Med denne pakke arbejdes der med, hvordan et optimalt henvendelsesmønster fra forældre med børn mellem 0 og 5 år kan fremmes. Der er fokus på kontakter til egen praksis samt til vagtlægen. Der lægges op til en diskussion af udviklingsmuligheder, og hvad I har mulighed for at arbejde videre med i klinikken sammen med praksispersonalet. En lægelig konsulent fra KAP-S deltager gerne ved jeres klyngemøde.
 • Forældre med psykisk lidelse:
  Med denne pakke kommer I til at arbejde med børn af forældre med psykiske lidelser, der kunne have glæde af en ekstra opmærksomhed fra praksis’ side. Der er fokus på børn til patienter med psykiske lidelser og/eller alkoholmisbrug, og der lægges op til en diskussion af udviklingsmuligheder, og hvad I har mulighed for at arbejde videre med i klinikken sammen med praksispersonalet. En lægelig konsulent fra KAP-S deltager gerne i jeres klyngemøde. 

Diabetes:

 • Forebyggelse og behandling af diabetiske fodsår:
  Med denne pakke arbejdes der med, hvordan vi forebygger og behandler diabetiske fodsår. Der er fokus på tværsektorielt samarbejde og patienter i særlig risiko. En læge og/eller fodterapeut fra Steno Diabetes Center Sjælland deltager gerne i jeres klyngemøde.
 • Forebyggelse og behandling af diabetisk nefropati.
  Med denne pakke arbejdes der med, hvordan vi forebygger og behandler diabetisk nefropati. Der er fokus på tværsektorielt samarbejde og patienter i særlig risiko. En nefrolog og/eller endokrinolog fra Steno Diabetes Center Sjælland deltager gerne i jeres klyngemøde.