‘Mit første DGE gruppeledertræf d. 27.-28. september 2019’

af

Som ny DGE gruppeleder blev jeg inviteret til gruppeledertræf, afholdt på Marienlyst Strandhotel.

Vi startede på dag 1 med en introduktion til hjemmesiderne: www.Kap-s.dk og www.dge-sjaelland.dk.

Vi fik vist præfabrikerede pakker til brug i henholdsvis klyngerne og DGE grupperne. Du kan læse mere om pakkerne på www.kap-s.dk under Klynger og under tilbud til DGE).

Vi drøftede også SGE-grupperne og blev samtidig introduceret til et nyt gruppeforløb kaldt PBSGL (Practice Based Small Group Learning). 

Lige som ved SGE grupperne kan man til PBSGL købe færdige pakker via PLO – og udgifterne til disse, kan siden hen refunderes i de enkelte DGE grupper via KAP-S. (læs mere på www.kap-s.dk/dge)

Efter en gennemgang af økonomi til DGE, SGE, PBSGL mm. fik vi en gennemgang af selve refusionsansøgningen til DGE-grupperne.

Dagen blev afsluttet med et oplæg af Elisabeth Dalsgaard fra Swingtime. Hun er en prisbelønnet danseinstruktør, som laver danserejser for b.la. Parkinson patienter, og som forsøger at udvikle et koncept for andre patientgrupper, herunder Demens, Sklerose og hjerneskadede.

Vi fik også selv mulighed for at mærke dansens indvirkning på egen krop.

På dag 2 var emnet facilitering. Ib Ravn, lektor og p.Hd på Århus Universitet, skribent til flere bøger omkring facilitering underviste på dagen. Han underviste os i forskellige svære situationer, som en facilitator kan udsættes for og råd hvordan en fast og venlig hånd kan styre et møde. Den klassiske mødeform med ”dagsorden” og ”taletid” blev udfordret med alternative inkluderende processer, heriblandt ”tavs refleksion”, ”lynrunde”, ”summe” og ”plukke” var eksempel på sådanne. Slutteligt blev vi undervist i at facilitere diskussioner, som løber af sporet.

Tak for et super kursus som varmt kan anbefales.

Mvh.
Læge Søren Brynald

Deltagere: 11 praktiserende læger herunder 2 gruppeleder-vejledere: Rune Ahrensberg og Jakob Olsen. Heidi Mortensen (Sekretariatschef) og Anja Jensen (sekretær)