Indlæser Kurser & arrangementer
Sårbare børn og unge – samarbejdet mellem familie, praksis, kommune og Børne- og ungdomspsykiatrien
Kurser og arrangementer

Sårbare børn og unge – samarbejdet mellem familie, praksis, kommune og Børne- og ungdomspsykiatrien

12. september 2019 kl. 16:30

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Baggrund og formål med workshoppen:

Fokus for denne fælles workshop er på samarbejdet om de særligt sårbare børn og unge, herunder på kommunikationen mellem de praktiserende læger, PPR i kommune og Børn- og Ungdomspsykiatrien i region Sjælland samt Børn- og ungdomsafdelingen på Nykøbing F. Sygehus. Workshoppen er blevet til et samarbejde mellem KLU i Guldborgsund og Lolland kommuner.

Målgruppe:

Praktiserende læger, ansatte læger og uddannelseslæger i Guldborgsund og Lolland kommuner. PPR i kommuner, BU-psykiatrien, Børn- og Ungdomsafdelingen på Nykøbing F. Sygehus og familieambulatoriet i Næstved.

Varighed:

Workshoppen varer 4 timer (½ dag) med start kl. 16:30.

Honorar: 

Der udbetales tabt arbejdsfortjeneste for ½ dag til de praktiserende læger.

Tilmeldingsfrist 

Deadline for tilmelding er d. 30. august 2019

Program:

16:30 Velkomst v. mødeleder Andreas Heltberg, praktiserende læge og konsulent i KAP S eventuelt sammen med klyngeformænd

16:40-17:30 Om arbejder med underretninger, hvad står der i den gode underretning, hvad sker der så? Skriver vi for mange? Eller er de forkerte? V. Michael W. Hansen, Børn og ungesektoren,      Lolland Kommune.

17:30-17:45 Pause

17:45-18:15 PPR-repræsentant fortæller om, hvad der er af tiltag på skolen og i daginstitution, om samarbejder med praktiserende læge, hvordan de ser det kan gøres bedre, hvordan med henvisning til sekundær sektoren v. Lisbeth Steen Jensen, ledende psykolog PPR i Guldborgsund Kommune og Vibeke Folk, ledende psykolog PPR i Lolland Kommune

18:15-18:45 Børne-unge psykiater fortæller om tegn til mistrivsel og advarselssignaler v. Jesper Pedersen, ledende overlæge BU Psykiatrien og Peter Fleng, overlæge, BU Psykiatrien Næstved.

18:45-19:15 Buffet

19:15-19:45 ADHD, angst, depression hos unge, hvornår er det vi skal på banen/overtage behandling far børne- og unge psykiatrien.

19:45-20:15 Case arbejde om underretning, i grupper styret af kursusleder Andreas Heltberg.

20:15-20:30 Afrunding, hvor skal vi så hen?

 

 

 

 

Detaljer

Dato:
12. september 2019
Tidspunkt:
16:30

Sted

Hotel falster
Danmark + Google Maps

Arrangør

KAP-S i samarbejde med Broen til bedre sundhed