******************************
Her kan du beregne, hvad det vil koste dig at få dosispakket medicin per årlig basis.
Husk når du ordinerer, at oprette doseringen som en struktureret dosering, enten som fast og/eller som p.n. ordination (der er en separat ”pose” til p.n. i dosisrullen). Dosering på bestemte ugedage skal fremgå af selve doseringen. Har du spørgsmål til dette, så kontakt supporten hos din systemleverandør.
Når en ordination ikke længere skal dosispakkes, skal den tilknyttede dosisdispenseringsrecept annulleres.
Når en behandling ophører, er det ikke nok at annullere recepten, her skal selve lægemiddelordinationen seponeres (som du plejer).
Dit system vil vise patientens DD-kort som en pdf-fil med aktuel og kommende periode. Dosispakket medicin er ofte til en 14 dages periode.
Oplysninger fra FMK:
FMK kontrollerer, at der findes gyldige recepter. Når der er ca. 1 måned til udløb af en dosisdispenseret recept, sender FMK automatisk en receptfornyelsesanmodning dig.
Kommuner og hospitaler kan ligeledes se DD-kortet som pdf-fil i deres systemer. Borgere får adgang til deres DD-kort via sundhed.dk.
Læs mere Dosisdispensering – Sundhedsdatastyrelsen, samt FAQ omkring dosisdispensering her: Spørgsmål og svar om dosisdispensering – Sundhedsdatastyrelsen
PLO: Læge Karin Zimmer fortæller om dosisdispensering af medicin – YouTube
Du kan se og læse alle vejledninger her
Apoteket.dk
Apotekerne informerer både læger og patienter omkring dosispakket medicin.
Specielt afsnittet “Information til kommuner og læger” hvor der findes både et faktaark samt et “kort og godt” kan give god hjælp.
MultiMed om dosispakket medicin
Der er udarbejdet 4 video-instruktioner, der omhandler oprettelse, ændring og seponering af præparater, der dosispakkes.
Den enkelte video startes ved at klikke på det respektive billede i vejledningen, der åbnes via nedenstående link.
NOVAX om dosisdispensering
EG WinPLC og E Clinea om dosisdispensering
XMO om dosisdispensering