Teamviewer fjernsupport
Datakonsulenter

IT-sikkerhed

Har du styr på klinikkens IT-sikkerhed?

Den teknologiske udvikling i samfundet generelt forløber med hastige skridt. I takt hermed stiger almen praksis’ afhængighed af IT. Men mange praktiserende læger er ikke specialister inden for IT. Derfor har de ikke den fornødne indsigt, som kan stå mål med et sådant behov.

Akkrediteringsstandard 2.5 “Patientjournalen, datasikkerhed og fortrolighed” har blandt andet til formål at sikre, at personoplysninger i elektroniske systemer og på papir håndteres, så uretmæssig adgang hindres.

Hindring af uretmæssig adgang til personoplysninger omfatter også metoder og forholdsregler til:

  • beskyttelse af lagrede personoplysninger.
  • computerprogrammer mod fejl og virus.

Klinikken sikrer backup, hindring af uretmæssig adgang til personoplysninger, fx personlige passwords, logningslister, kryptering, firewalls og antivirusprogrammer og forholdsregler ved forsøg på uretmæssig adgang til personoplysninger. Dette kan være en del af kontrakter med IT-leverandører.

Opstramning af persondataforordningen

Faktum er, at der i øjeblikket ikke er styr på IT-sikkerheden omkring håndtering af data i danske lægepraksis. Branchens nuværende IT-leverandører er heller ikke gearet til dette, og der er ikke den nødvendige viden i praksis.

Europa-Parlamentet vedtog i 2014 en opstramning af Persondataforordningen, der vil få store konsekvenser for omgangen med persondata over hele Europa. Bøder og underretningspligt til patienterne ved datalæk kan blive hverdag.

Vil du gerne være sikker på, at din IT-sikkerhed er i top?