MitID hjælpeguide

MitID hjælpeguide

Alle virksomheder i Danmark skal skifte fra NemID medarbejdersignatur til MitID erhverv inden november 2023. Hvis du ikke kan finde den nødvendige hjælp via de officielle guide , så har KAP-S datakonsulenter udarbejdet disse to alternativer.

a) Trin for trin guide

b) Billedguide

MitID Erhvervs Support : 33 98 00 20

Migrer først når du har fået et OK fra dit lægesystem

Det er vigtigt, at I holder ekstra øje med information fra jeres lægesystemet omkring skiftet fra NemID til MitID. De vil melde klart ud, når de er klar til et endeligt skift fra NemID til MitID


Når du er skiftet til MitID Erhverv, så husk en backup adgang – de fleste praksis bestiller en kodeviser.

Med MitID har du ikke længere en digital fil på pc’en, og dermed har du ikke en backup.

Hvis du i hverdagen har valgt at logge ind på MitID Erhverv via din MitID app på din mobiltelefon, og du en dag møder op og mobilen ikke virker, er stjålet eller andet.. så kan du slet ikke logge ind i dit lægesystem og foretage dit arbejde, MED MINDRE du har en alternativ adgang. Og her er det, at fx en kodeviser kommer ind.

Du kan sikre dit MitID Ervherv med et ekstra identifikationsmiddel tilknyttet dit MitID Erhverv og/eller sørge for, at dit MitID Erhverv er tilknyttet mere end én MitID app.
Læs her om at have MitID i reserve

En mulighed kunne være at du både har MitID Erhverv tilknyttet din private MitID app på din egen telefon og samtidig har en kodeviser.

HUSK, at der er forskelligt bruger-id til MitID app og MitID kodeviseren. Alt efter hvilket bruger-id du angiver, vil du blive bedt om at bruge hhv. app eller kodeviser. Hvis du en dag ikke kan bruge din MitID app på din mobiltelefon, skal du altså huske at angive dit bruger-id til din kodeviser.


Opret ny bruger

Opret ny bruger med MitID erhverv (efter NemID er lukket ned d. 31. oktober 2023)


Datakonsulenternes FAQ- Svar på diverse spørgsmål omkring MitID

Datakonsulenterne har samarbejdet om en FAQ specielt henvendt til almen praksis.

Du kan finde Datakonsulenternes FAQ her – scrol lidt ned på siden, så finder du den.